DMC & Fabel inngår samarbeid – for TV2

Fra 2023 skal DMC Production sammen med Fabel Live produsere over 100 årlige sportsproduksjoner for TV 2 på Sør og Vestlandet. Avtalen inneholder et samarbeid om produksjon av blant annet fotball, håndball og ishockey, fra Haugesund i vest til Grimstad i sør.

TV 2 er hjemmebanen for norsk idrett og skal vise alt fra toppidrett til breddeidrett fra fotball, håndball, hockey, volleyball, innebandy og basketball i årene som kommer. DMC har inngått en langvarig avtale med TV 2 om produksjon av blant annet OBOS ligaen, Toppserien, norsk håndball og ishockey, samt øvrige hall-idretter frem til 2028. I tillegg leverer DMC VAR-teknologien for norsk eliteserie fra 2023-sesongen.

Fabel skal levere personell til samtlige produksjoner og vil samtidig drifte produksjonsbiler og tilhørende utstyr for DMC på Sør-Vestlandet og Sørlandet. Bortimot samtlige produksjoner skal gjennomføres sentralisert, med såkalt fjernstyrt produksjon over IP. Fabel står for gjennomføring av produksjonene lokalt, mens DMC produserer det ferdige produktet fra sine kontrollrom i Oslo.

Arkivbilde fra Blink festivalen

Leder for Live-produksjon i Fabel, Helge M. Fjogstad, gleder seg over sin nye samarbeidspartner.

- Dette vil styrke Fabel og DMC både lokalt og nasjonalt, og vi ser frem til å jobbe med et nytt og spennende produksjonsselskap i Norge. Samtidig har DMC mange års erfaring fra tilsvarende produksjoner blant annet i Sverige, så vi får en rutinert samarbeidspartner på laget fremover, understreker Fjogstad.


Les også:  Fabel etablerer nytt kontor på Sørlandet med 11 ansatte

Produksjonssjef i DMC, Eirik Løvås, er henrykt over samarbeidet med Fabel.

- Vi får en viktig og god partner som holder svært høy kvalitet og kompetanse innen profesjonell TV-produksjon og kringkasting. Det er viktig for DMC å benytte lokale ressurser som bidrar til en grønnere og mer miljøvennlig produksjonsform gjennom mindre reise og transportbehov. Vi ser virkelig frem til samarbeidet med Fabel, sier Løvås.

Har du lyst å ta en prat?

Ta kontakt med fabelaktige Helge hvis du har tanker rundt en produksjon. 
Tlf. 919 26 192 / helge@fabel-media.no

Se aftermovien fra


feiringen!
Filmer fra festen
Fabel 10år
Ingen Fabel uten våre ansatte
Morsomme Øyeblikk
Takk til våre queens
Andre aktuelle saker